Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
prodej mléka Lovosice


"Babský" recept na

DOMÁCÍ TVAROH

  • Nechat mléko cca 3 dny v teple,
  • Pomaličku za stálého míchání zahřívat na "příjemně teplé" – cca 60°C (nesmí být horké),
  • Pak vypnout a nechat opět stát několik hodin v teple,
  • Procedit přes velký cedník – v něm zbude tvaroh, v hrnci velmi zdravá syrovátka.
  • Nechat v cedníku vykapat přes noc.

Pokud se mléko zahřeje více, je tvaroh hrudkovatější a tvrdší, pokud se zahřeje méně, je tvaroh řidší.

Pozn: Tvaroh lze vyrobit jen z plnohodnotného mléka, z krabicového se vám to zaručeně nepovede.

Proč asi? Odpověď naleznete v informacích o mléku – zde